Go to Top

Vultrechters, Bunkers met transportband

Eigenschappen vultrechters en bunkers

Onze vultrechters, bigbag-trechters en bunkers met transportband zijn beschikbaar in diverse afmetingen. Van belang is de bovenmaat van de vultrechters en bunkers, afhankelijk van de aanvoermethode die wordt gehanteerd. Bunkers en vultrechters verhuren wij met o.a. 4×3, 5×4, 6½×2½ meter bovenmaat. De inhoud van bunkers en vultrechters varieert van 5 tot 20 m³. De keuze is afhankelijk van de wijze waarop de aanvoer van het product geschiedt en met welke hoeveelheid de trechter in één keer wordt gevuld. Voor een gedoseerde toestroom van het product naar de opslagplaats, kan gebruik gemaakt worden van een uittrekband onder de vultrechter. Deze trekt het product uit de trechter en neemt het mee naar een volgende schakel in het bandtransport, zoals een duoband of doorvoerband. Wij verhuren de trechters en bunkers, afhankelijk van het te transporteren product, met of zonder uittrekband. De capaciteit van de door ons aangeboden uittrekbanden varieert van 10 tot 1000 ton per uur.

Trechters en bunkers flexibel inzetbaar

De vultrechters en bunkers kunnen worden ingezet in combinatie met hallenvullers, duobanden of vlakke transportbanden als volgende schakels om de afstand tussen losplaats en opslagplaats te overbruggen. Alle trechters (Trichter) en bunkers zijn flexibel inzetbaar en worden per week verhuurd. Of u een shovel, een kraan, een achterkipper of een big bag gebruikt om ze te vullen, met al onze vultrechters en bunkers is dat probleemloos mogelijk. Elke trechter of bunker is in hoogte verstelbaar, wat het gebruiksgemak aanmerkelijk verhoogt, bovendien zijn zij ook voorzien van een comfortabele, hydraulische schuifbediening.

Een special bij Van Trier Tholen zijn de bigbag-vultrechters en -vulbakken. Deze speciale vultrechters maken het mogelijk om met een eenvoudig systeem big bags af te vullen. De bak wordt op de lepels van de heftruck geplaatst en vervolgens wordt de bak gevuld met behulp van een transportbandje. Is de bak vol, dan kan de schuif worden opengetrokken en staat er weer een big bag gevuld klaar.

info@vantrier.nl