Go to Top

Telescopische transportbanden, hallenvullers

pdf Hallenvuller 14 meterpdf Hallenvuller 15 meterpdf Hallenvuller 16 meterpdf Hallenvuller 18 meterpdf Hallenvuller 22 meterpdf Hallenvuller 24 meter

 

info@vantrier.nl

De hallenvullers van Van Trier Tholen zijn per week te huur. Wij verhuren alle bekende merken telescopische transportbanden (Telescopische Förderbänder), zoals Grimme, Breston, Miedema, en Climax. Voordat wij een hallenvuller bij u afleveren, wordt deze geheel nagekeken voor absolute bedrijfszekerheid.

Eigenschappen telescopische transportbanden

Onze telescopische transportbanden kunnen traploos in- en uitschuiven en hebben daarmee een bereik van 8 tot 24 meter ver. Telescopische transportbanden/hallenvullers bestaan niet uit een samenstel van banden, maar uit één doorlopende band. Door de S-lus in de band schuift deze zonder knik uit en krijgt daardoor dus geen val. Kwetsbare producten zoals landbouwgewassen hebben daardoor minder kans om tijdens het transport te beschadigen. Ook de valhoogte aan het einde van de band moet zo klein mogelijk zijn. Daarom kunnen de banden hydraulisch in de hoogte versteld worden, zodat de afstand tussen het uiteinde van de band tot het stortpunt zo klein mogelijk is. Afhankelijk van het type telescopische transportband kan deze tot 13 meter de hoogte in. Hallenvullers kunnen naar links en rechts zwenken en voor- en achteruit rijden. De capaciteit van onze hallenvullers gaat van 100 tot 400 ton per uur, afhankelijk van de bandbreedte (80, 90 of 100 cm) en het motorvermogen.

Gebruik van telescopische transportbanden

Hallenvullers (Lagerhausfüller) worden in de landbouw vooral ingezet voor de opslag van agrarische bulkgoederen als aardappelen, uien, wortelen en knolselderij. Industriële toepassingen zijn het transport van zand, grind, zout, biomassa, granen, meel, soja, cacaobonen, koffiebonen. Ook worden telescopische transportbanden ingezet als scheepsbeladers.

Speciale uitvoeringen zijn telescopische banden voor het transport van slib, zand(nat), ontwatering en andere kleverige of natte producten. Deze transportbanden zijn uitgevoerd met een gladde band, zonder meenemers, met dubbele kopschrapers (Abstreicher) met bandbreedtes van 70, 80 en 100 cm.

Complete transportlijnen

Van Trier Tholen verhuurt aanvullend alle machines zoals vultrechters en afvoerbanden zodat u kunt beschikken over complete aan- en afvoerlijnen voor alle mobiele transportproblemen. Onze machines kunnen onmiddellijk worden ingezet in havens, wegenbouw, elektriciteitscentrales, warehousing, afvalverwerking, bulkopslag, woning- en utiliteitsbouw en agro-industrie.